Klub přátel exotického ptactva

založen 1930

Navštívili jsme 24.SNV – SCHAU

Navštívili jsme 24.SNV – SCHAU

Po několika kontaktech s předním německým chovatelem a vydavatelem časopisu „NymphenSittich Spezial“  Otto Lutzem jsme se rozhodli navštívit tuto speciální výstavu korel.

Na výročním setkání klubu korel – ČKCHK  jsme se domluvili a auto vyrazilo s osádkou Pekhart, Nesvorný, Blahník po trase: Kdyně -Praha-Liberec – Görlitz.

Výstava se konala 17. -18.3. 2012 v německém Görlitzu, z Prahy vzdáleném cca 130km. Na místo jsme dorazili v neděli krátce před devátou hodinou kdy výstava začínala. Příjemné prostředí Domova mládeže „Wartburg“ poskytlo své prostory 138. korelám různých mutací, které byly dále rozděleny do tříd, nejvíce zastoupené byly šedé perlové. K vidění bylo i několik papoušků přibližně v deseti voliérách. Jako většina výstav v Německu tak i zde proběhlo hodnocení na pořadí-od prvního do posledního v každé třídě. Celkovým vítězem se stal samec korely šedé Reinholda  Reigera. Většina korel měla výbornou kvalitu jak v postavě tak i velikosti, šíře a velikost  chocholky byla nádherná. Dálka chocholky byla tak velká, že se nemohla vejít pod strop výstavní klece, odhaduji na osm až deset centimetrů. Byl zde i prodejní koutek, samozřejmě že jsme nemohli odolat možnosti zakoupení nabízených korel, ceny se pohybovaly od 40Eur. Při krátkém setkání s Otto Lutzem jsme předali dárky a vlaječku ČKCHK za ochotu a pozvání.

Z výstavy, která nás uspokojila a ukázala kvalitu německých korel jsme odjížděli s novou krví do našich chovů spokojeni. Speciálka byla  prostě nádhera.

Příští 25.SNV-SCHAU se bude konat v Hannoveru. Tolik můj příspěvek o cestě za poznáním a motivací pro náš klub chovatelů korel – ČKCHK.

Text + foto:  Jaroslav Nesvorný, předseda ČKCHK www.korela-klub.cz

Kluby v KPEPu

CZAC
ČKCHK
KCHA
KCHBOH
KCHEPK
KCHR

Partneři KPEP

ACHEP
AVES
Loro-shop
SHV
Nová Exota
VETERINÁRNÍ KLINIKA
Biopark Štít
Botanická zahrada UK
Papouščí ZOO
Papouščí ZOO
DS voliery
ZOO PARK Nehvizdy

Spolupracujeme

AG Klub cz
KCHZ
Společnost Laguna
ČSCH

logo footerKlub přátel exotického ptactva

Kralická 6, 100 00 Praha 10 - Strašnice
IČO: 18631118, Datová schránka: khebepe