Klub přátel exotického ptactva

založen 1930

PLÁN ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ KPEP NA ROK 2023

PLÁN ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ KPEP NA ROK 2023

  1. Rozpočet KPEP je koncipován jako vyrovnaný ve výši 720 000,- Kč, s tím, že počítá s investicí do obnovy výstavního fundusu. Výše investice se bude odvíjet od skutečných tržeb výstavy v botanické zahradě.
  2. V termínu 1.4. uspořádat 15. VIP setkání chovatelů exotického ptactva – v kulturním domě v Jirnech.
  3. V termínu 15.4. se zúčastnit výroční schůze KCHBOVPaH v zoo Plzeň.
  4. V termínu 10.6. uspořádat 19. DERBY drobných exotů v Nymburce – Moštárně ve spolupráci s AG klubem a KCHZČR a KCHR
  5. V termínu 17.6. se zúčastnit Semináře chovatelov papagájov v Kálnici (SK). Zájemci o účast kontaktují předsedu či jednatele klubu, KPEP poskytne příspěvek na dopravné, poplatek semináře a ubytování si každý hradí sám.
  6. V termínu 18.8. – 3.9. uspořádat v součinnosti s BZ PřF UK a Společností Laguna 84.ročník výstavy exotického ptactva a rostlin v BZUK.
  7. V termínu 16.9. 2023 se zúčastnit X.semináře Svět Papoušků a lidí 2023 – Hluboká nad Vltavou.
  8. V termínu 29.9. – 1.10. se aktivně účastnit 15. Celostátní výstavy agapornisů partnerského klubu CZAC.
  9. V termínu 6. – 8. 10. se zúčastnit výstavy KCHEPK v Klatovech.
  10. V termínu 13-15 října se aktivně účastnit výstavy EXOTA Olomouc a Otevřeného mistrovství ČR bodovaných ptáků. V případě zájmu zorganizovat zájezd členů klubu.
  11. V termínu 25. – 29. 10. uspořádat v součinnosti s Výstavištěm v Lysé n.L. 15. ročník výstavy EXOTIKA, jejíž nedílnou součástí bude Mistrovství KPEP bodovaných ptáků, včetně celostátní výstavy ČKCHK, KCHR a Polabského derby CZAC.
  12. V termínech vždy první soboty v měsíci (duben – prosinec mimo září) konat členské schůze v prostorách Emauz a BZUK v Praze 2, v jejich programu zajistit kvalitní přednášky s ptačí tématikou pro členy i příznivce klubu.
  13. Pokračovat v udílení Putovního poháru Svatopluka Vlasáka a titulu Mistr KPEP.
  14. Pokračovat ve spolupráci s mediálními partnery KPEPu - s časopisy Nová Exota, Papoušci a Chovatel, rozvíjet stálou expozici KPEP ve Vrtbovské zahradě..
  15. Na základě opakovaných a mnohočetných reakcí veřejnosti na akcích klubu připravit vypracování propagačního rollupu klubu na téma obhajoby a vysvětlení etického chovatelství laické veřejnosti.
  16. V souvislosti s blížícím se výročím 100 let KPEPu pokračovat v přípravě pamětní publikace o historii klubu, která bude obsahovat i dosud zpracovaná období do roku 1980 (Veger, Řapek).
  17. Připravit propagační materiály KPEPu v anglické, německé a francouzské verzi pro účast na Světovém šampionátu C.O.M. 2024 ve formě rollupu.
  18. Na bodovaných výstavách klubu začít používat nový software program od Tomáše Strachoty pro vlastní organizaci výstavy.
  19. Monitorovat situaci ohledně nových nařízení MZe, MŽP, AOPK, SVS a EU a neprodleně informovat členy prostřednictvím webu a sociálních sítí. Problematika CITES, invazních druhů, welfare, TRACES a dalších.
  20. Navázat úzkou spolupráci se Společností na ochranu biodiverzity a vstoupit jako právnický člen do EAPK (European association of private keepers). Aktivně se podílet na řešení situace s hrozícím přijetím EU positivních seznamů exotických a okrasných zvířat v soukromých chovech.
  21. Pozměnit výstavní podmínky mistrovství KPEP ČR i otevřeného MČR – opustit pyramidové uspořádání výsledků a vítězů – končit u vítězů skupin – mistrů. Tím zamezit porovnávání de facto neporovnatelného.
  22. Pokračovat ve spolupráci s ČSCH prostřednictvím ÚOK naší odbornosti – snažit se spolupráci posunout přes počáteční nedostatky u obou smluvních stran. I přes tyto nedostatky, které jsou nicméně řešitelné, není v zájmu KPEPu tuto spolupráci ukončovat.
  23. Dojednat doplnění velikosti kroužku na klubové kroužky, nově při objednání platba předem.

Tento plán činnosti a rozpočet KPEP pro rok 2023 byl schválen výroční členskou schůzí 11.3.2023

Kluby v KPEPu

CZAC
ČKCHK
KCHA
KCHBOH
KCHEPK
KCHR

Partneři KPEP

ACHEP
AVES
Loro-shop
SHV
Nová Exota
VETERINÁRNÍ KLINIKA
Biopark Štít
Botanická zahrada UK
Papouščí ZOO
Papouščí ZOO
DS voliery
ZOO PARK Nehvizdy

Spolupracujeme

AG Klub cz
KCHZ
Společnost Laguna
ČSCH

logo footerKlub přátel exotického ptactva

Kralická 6, 100 00 Praha 10 - Strašnice
IČO: 18631118, Datová schránka: khebepe